KKW – Andre instrumenter

Her er nogle af mine andre instrumenter:

YAMAHA TYROS 5-76:

Efter nogen søgen fandt jeg dette lækre brugte keyboard i Middelfart og hentede det den 7. januar 2018.Det kan godt nok meget. Det vil vare nogen tid inden jeg er bare nogenlunde dus med det.

Links:
Beskrivelse


ELKA PM-13 Midi Baspedal

Jeg købte den 31. december 1991 hos Alfred Christensen denne baspedal, som jeg af og til benytter sammen med keyboardet. Den er dog lidt i udu – som om tangenterne klistrer til pedalhuset ,-(

Links:
Beskrivelse

PARROT 32 tangentharmonika:

Jeg købte den 4. april 1977 hos Alfred Christensen i Holstebro en lille tangentharmonika for at prøve, hvordan det var.

Jeg har i tidens løb spillet en del på den, men må nok indrømme, at den nu har ligget i kufferten i en hel del år!

Links:
Specifikationer

Andet “tilbehør”

ZOOM R-24:

Udover at spille kan man jo også indspille musik. Jeg har bl.a. leget med at optage musik.
Her er min 24-spors optager:

Jeg købte den 5. december 2010 hos Eskildsen en 24 spors Zoom digital recorder. Den kan optage 8 spor på én gang, så jeg glæder mig til at prøve den ”live”. Den kan endvidere mixe 24 spor på én gang, og det gør den utrolig spændende.
Jeg har kun prøvet den af i januar 2012. Den er godt nok smart – selv om den ikke ser ud af ret meget!

Her er My Sweet Lord, som jeg har leget lidt med! Jeg har faktisk optaget på en del spor, som efterfølgende er mixet sammen:
1.            Sang
2.            Kor 1
3.            Kor 2
4.            Kor 3
5.            Kor 4
6.            Kor 5
7.            Kor 6
8.            Lead guitar 1
9.            Lead guitar 2
10.        Rytmeguitar 1
11.        Rytmeguitar 2
12.        Rytmeguitar 3
13.        Rytmeguitar 4
14.        Keyboard bas
15.        og trommer
Altså 15 spor – idet 14 og 15 dog optages på én gang i stereo

Links:
Specifikationer
YouTube-Demo
Basic Recording
Basic Recording 1
Basic Recording 2

INSTRUMENTER, SOM JEG IKKE HAR LÆNGERE

TECHNICS KN 3000:

Her er mit gamle keyboard:
Den 14. december 1997 købte jeg et Technics KN3000 keyboard – af Egon Østergaard.
Jeg har spillet rigtig meget på det og har benyttet det ved mine indspilninger til at lægge bunden, d.v.s. rytme og bas.
Keyboardet døde desværre i august 2017 i forbindelse med et kraftigt lyn lige i nærheden (medens vi var på ferie) og en printplade, som man ikke kan få mere, brændte af.

Jeg begyndte sidst i 80’erne at spille lidt sammen med Egon Østergaard. Han havde et Technics KN1000 keyboard, som jeg var meget duperet af.
Jeg solgte derfor mit El-orgel og købte den 31. december 1991 et brugt Technics KN800 keyboard hos Alfred Christensen for 10.000 kr. samt en Elka baspedal PM-13 for 3.000 kr. Keyboardet solgte jeg den 14. december 1997.

Jeg fik i november 1975 et Philicorda 758 rythm10 Elorgel med 2 manualer og fodbas, købt hos Alfred Christensen. Det spillede jeg på i mange år hjemme i stuen. Her er en brochure på Philicorda 758 Rythm 10.

Da min far i 1967 købte en Juniorbåd mente min mor også, at hun skulle have et klaver, så de købte et KAVAI-klaver hos Alfred Christensen, som jeg også spillede meget på.

Før det havde vi et gammel træde-orgel – et harmonium – som jeg også spillede en del på, bl.a. havde jeg sommetider stukket en støvsuger ind bag i bælgen, så skulle man ikke træde på pedalerne hele tiden!

FOSTEX MR-8HD:

Her er min gamle ”optager”, som jeg har solgt.

Jeg købte den 17. februar 2006 hos Aage en 8 spors Fostex Harddiscrecorder, Fostex MR8. Den solgte jeg igen den 4. december 2010.
Jeg har bl.a. benyttet den til at optage live med SKIPPERBAND – flere gange.
Jeg har naturligvis også benyttet den til at lave egne optagelser. Her kan man selv indspille alle stemmer og instrumenter.
Jeg har for sjovs skyld lagt et par stykker ud på You Tube:
Her er And I Love Her
Her er The Young Ones
Her er When You Got a Good Friend

Links:
Specifikationer
Fostex international MR8
Demonstration af MkII-udgaven

Før de digitale optagere havde jeg en gammel B&O spolebåndoptager, Beocord 1200, hvor der var en funktion, der hed ”Sound on Sound”- Her kunne man først optage ét spor i f.eks. venstre kanal. Derefter kunne man høre dette spor i hovedtelefoner og indspille et nyt spor på højre kanal. Herefter trykkede man på Sound on Sound og optog yderligere et spor. Så flyttede båndoptageren optagelse 2 over til optagelse 1, således man havde 1. og 2. optagelse på venstre spor optagelse 3 på højre spor. Gjorde man det en gang til havde man optagelse 1, 2 og 3 på højre spor 2 og optagelse 4 på venstre spor. Lydkvaliteten blev dårligere og dårligere for hver gang, men heldigvis havde optageren en hurtigere hastighed, som gjorde det en anelse bedre. Man skulle også planlægge, således at det, der skulle stå mest tydeligt, skulle optages sidst, og det kom så kun i den ene side.
Jeg har faktisk et eksempel, som man kan høre her.

Efterhånden fik jeg en kasettebåndoptager, som dog ikke kunne optage på den måde, men man kunne spille optagelsen fra spolebåndoptageren over på kassettebåd (og jeg har faktisk et sådant bånd stående endnu (og det lyder ikke ret godt). Men mange timer gik med det ,-)